Cheiron in Ram: op zoek naar collectieve identiteitCheiron in Ram: op zoek naar collectieve identiteit

Wanneer de gewonde genezer door de agressieve krijger gaat, worden we verscheurd tussen willen uithalen en willen verbergen. Of we nu hedonisme omarmen of de nieuwste uitnodiging maken, Chiron in Ram moedigt ons aan om moedig voort te gaan en de toon te zetten voor toekomstige genezing (en toekomstige pijn) voor de rest van Chirons transit door de dierenriem. Geen druk!Een korte geschiedenis van Chiron

Dus wat is Chiron ? Die vraag houdt astronomen en astrologen bezig sinds de ontdekking in 1977. Aanvankelijk dachten astronomen dat het een komeet, een asteroïde of zelfs eenkleine planeet. Wat Chiron ook is, zijn baan tussen Saturnus en Uranus geeft de asteroïde een zeer langzame transitsnelheid: het duurt negen jaar voordat Chiron door één enkel teken gaat en ongeveer 49 jaar om alle twaalf sterrenbeelden te doorlopen. Chiron maakt ook veel retrogrades door (minstens één per jaar), waardoor de asteroïde een beetje een achtbaanrit wordt.

Zoals de meeste planeten en asteroïden, dankt Chiron zijn naam aan de Griekse mythologie. Chiron was een Centaur die een genezer was en een leraar van enkele van de grote helden uit de Griekse mythologie . Ondanks alle wijsheid en talenten van Chiron als genezer, kon hij zichzelf echter niet genezen toen hij werd geraakt door een vergiftigde pijl. In astrologie onthult Chiron onze kernwond die misschien een heel leven nodig heeft om te genezen, als dat ooit gebeurt.

In onze geboortehoroscoop vertegenwoordigt elk teken waarin Chiron zich bevindt de wond die we tijdens ons leven moeten genezen. Het is onze diepste pijn, begraven in de kern van ons hart. Wanneer Chiron door het universum beweegt, onthult het wat er kapot is in onze samenleving. Chiron bevindt zich op een moeilijke locatie, ingeklemd tussen de gespannen, strikte Saturnus en de opstandige Uranus. Chiron moet tussen deze twee uitersten mediteren en beide energieën winnen. Chiron vraagt ​​wat ons tegenhoudt en waardoor we ons bevrijd voelen.

Denk echter niet dat Chiron een en al kommer en kwel is. Chiron is een geschenk. Als we leren omgaan met onze interne pijn, krijgen we wijsheid over hoe we kunnen genezen en die kennis kunnen gebruiken om anderen te helpen. Daarom heeft het symbool van Chiron de vorm van een sleutel: het ontgrendelt onze krachten om te genezen en innerlijke vrede te vinden. Op mondiaal niveau laat Chiron ons zien waar we samen kunnen komen en genezen. Het is een mooi ding.

De betekenis van Cheiron in Ram

Chiron ging Ram binnen en begon op 17 april 2018 aan een nieuwe dierenriemcyclus, maar ging op 25 september 2018 achteruit in Vissen. Uiteindelijk vestigde hij zich in het vuurteken op 18 februari 2019, waar hij zal blijven totdat de asteroïde Stier op 19 juni 2026. Het zal op 17 september 2026 nog een keer achteruitgaan naar Ram, voordat het uiteindelijk het vuurteken verlaat op 14 april 2027. Chiron maakt ook veel retrogrades door tijdens zijn tijd in Ram. Dit zijn de data om op te letten:

chiron in aries betekenis

Cheiron retrograde kalender

2019: 8 juli – 13 december

2020: 11 juli – 15 december

2021: 15 juli – 19 december

2022 19 juli – 23 december

2023: 23 juli – 27 december

2024: 26 juli – 29 december

2025: 30 juli – 2 januari

2026: 3 augustus – 6 januari

Een oproep tot actie

De laatste keer dat Chiron in Ram was, was van 1968-1977, en daarvoor was het 1918-1927. Dus, wat kunnen we verwachten als Chiron in Ram is?
Als het eerste teken van de dierenriem, om nog maar te zwijgen van een vuurteken met een Mars-heerser, komt Cheiron in Ram binnen. Ongeduldige Ram heeft geen goede omgangsvormen bij het omgaan met onze wonden, en geeft er de voorkeur aan de pleister er meteen af ​​te scheuren. Ram is niet bang om te zeggen: Kijk!

Dit is wat uw probleem is! Repareer het nu! Hierdoor is de komst van Cheiron in Ram vaak gewelddadig. Bijvoorbeeld, op 4 april 1968, twee dagen nadat Chiron Ram binnenkwam, werd Martin Luther King Jr. vermoord, met nadruk op racisme, onderdrukking en wreedheid in de VS. Daarvoor kwam Chiron in Ram rond dezelfde tijd als de Spaanse griep in 1918 , een pandemie die miljoenen heeft gedood. De pandemie, in combinatie met WOI, creëerde de Lost Generation die de rest van Chirons tijd in Ram definieerde. Ram hits moeilijk .

Chiron is Ram biedt ons een unieke kans om ons genezingsproces te starten door actie te ondernemen. Zelfs alleen korte-termijnactie nu kan onze pijn later aanzienlijk verminderen. In zekere zin daagt Chiron in Ram onze overlevingsinstincten uit - de noodzaak om te rennen en dekking te zoeken. Maar echte verandering komt door onze uitdagingen direct aan te pakken.

De burgerrechtenbeweging, de feministische beweging, het einde van de apartheid, het stemrecht voor vrouwen, de ondertekening van de onafhankelijkheidsverklaring en het einde van de oorlog in Vietnam en de Eerste Wereldoorlog vonden allemaal plaats tijdens Chiron in Ram. Dit is het tijdperk van de rebellen. Als we echter niet proberen onze problemen aan te pakken, kunnen we teveel worden verteerd door genotzucht en escapisme, en zullen we boeten voor onze passiviteit in de komende jaren.

Dus als Chiron in Ram is, is het belangrijk om te proberen onze wonden te helen in plaats van de pijn te negeren. Dit betekent actie ondernemen en conflicten op de een of andere manier het hoofd bieden. Door nu iets te doen, hebben we later minder pijn.

Het tijdperk van innovatie

De buitenbeentje van de dierenriem, Ram moet de eerste zijn die alles doet: van het veroveren van nieuwe landen tot het creëren van een uitvinding die de wereld zal veranderen. Het is dus alleen maar logisch dat Chiron in Ram onze pioniersgeest zou wekken. We zullen in staat zijn om met nieuwe ideeën te komen, dingen op verschillende manieren te zien en het onmogelijke te creëren.

De laatste keer dat Chiron in Ram was, zag de wereld de creatie van Microsoft- en Apple-computers, videobanden en de eerste man die op de maan liep. Deze transit brengt ook nieuwe kunst-, literatuur-, muziek- en modebewegingen teweeg die een tijdperk bepalen. In deze Chiron in Ram worden we aangemoedigd om buiten de kaders te denken. Waarom hebben we altijd zo geleefd? Waarom proberen we niet iets nieuws? Verwacht wereldwijd nieuwe technologie die ons leven kan veranderen.

De zoektocht naar identiteit

Misschien wel de grootste les die we moeten leren tijdens Chiron in Ram is: wie zijn wij? Ram is een individualist, dus als Chiron in Ram is, vragen we ons af: hoe kunnen we onze originaliteit en onafhankelijkheid behouden terwijl we toch deel uitmaken van de groep? We gaan door een identiteitscrisis terwijl Chiron in Ram uitdaagt hoe we onszelf uiten. Als we in het verleden blindelings de kudde hebben gevolgd, is dit het moment om ons los te maken en onze eigen identiteiten en opties te vormen. We zullen ook meer over onszelf leren in het proces: wie zijn we in onze kern? Wat zullen we worden? Velen zullen hun identiteit vinden door diensten te verlenen, anderen te helpen en te proberen de wereld ten goede te veranderen.

Ram regeert het eerste huis, het huis van het zelf, dus we zullen in de verleiding komen om ons alleen op ons eigenbelang te concentreren. Deze houding zal je echter niet van pas komen bij je zoektocht naar genezing. Wanneer Cheiron in Ram is, moeten we het ego laten sterven en leren dat we niet zo groot zijn als we denken dat we zijn. Door nederigheid te leren, zijn we in staat om onszelf precies te zien zoals we zijn, met al onze sterke en zwakke punten. Als we onszelf kennen, kunnen we van onszelf houden, met fouten en zo.

chiron in ram retrograde

Chiron in Ram lessen:

Van mij naar wij gaan

Ram heeft de reputatie een beetje zelfingenomen te zijn. Ze zijn een natuurlijke leider en hebben de neiging om dingen op hun eigen manier te doen zonder na te denken over de mening van iemand anders. Wanneer Chiron echter Ram binnengaat, moeten we de gevolgen van onze egoïstische acties onder ogen zien en leren om anderen te helpen. Een eenzame wolf sterft in het wild, maar de roedel overleeft. Dit is een geweldige kans om actief te worden voor sociale doelen, activisme of zelfs maar kleine veranderingen, zoals het milieuvriendelijker maken van je huis of het helpen van een vriend in tijden van nood. Misschien krijg je er geen erkenning voor, misschien krijg je niet eens een bedankje, maar dat is het punt. Cheiron in Ram leert ons anderen voor onszelf te stellen.

Moed, Lief Hart

Ram is een krijger die dapper het slagveld van het leven betreedt. Wanneer Chiron Ram binnenkomt, worden we allemaal krijgers die onze eigen interne gevechten voeren om tot de kern van onze pijn te komen. Voor degenen die bang zijn voor conflicten, zal dit moeilijk zijn, en je zou kunnen neigen naar zelfdestructief gedrag om ermee om te gaan. De enige manier om angst te overwinnen, is door er direct mee om te gaan. Vind moed waar je kunt en ga je innerlijke strijd aan. Je zult gedurende deze negen jaar door vuur worden gesmeed en je zult er sterker door worden.

Verantwoordelijkheid nemen voor je acties

De ram kan onbeschoft en tactloos zijn, en dat zullen wij ook tijdens de doortocht van Chiron door Ram. Wanneer we betrapt worden op iets verkeerds, of ons leven niet gaat zoals we willen, is ons instinct om te zeggen dat het niet zo is. mijn schuld!. Dit instinct om de schuld af te schuiven zal sterker worden tijdens deze transit als we willen alles gaat fout. Het is echter belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen voor de dingen waar je controle over hebt: de daden die anderen pijn doen. Alleen als je je fouten toegeeft, kun je ervan leren.

Woede loslaten

Een vuurteken geregeerd door agressieve Mars, woede zal intens gevoeld worden tijdens deze periode in Ram. Of we nu boos zijn op de mensen die ons liefdesverdriet en trauma hebben veroorzaakt, op onze regering omdat ze onrecht hebben laten gebeuren, op onszelf vanwege onze beperkingen of gewoon boos op het universum, woede zal onze reactie op pijn zijn, waardoor we uithalen en creëren. meer pijn. De intrede van Chiron in Ram zal ons leren hoe we onze woede kunnen loslaten en ermee kunnen omgaan voordat deze uit de hand loopt.

zijn leo en maagd een goede match
Laat de kaarten je toekomst onthullen. Krijg direct antwoord met een Tarot Reading. Lidwoord