Hoe de zeldzame retrograde van Jupiter de overvloed in 2020 kan beïnvloedenStellaire begeleiding

Jupiter zal retrograde stationeren op 14 mei 2020 op 27°14' Steenbok en zal rechtstreeks stationeren op 12 september 2020 op 17°24' Steenbok.
Jupiter gaat elk jaar ongeveer vier maanden retrograde, wat ongeveer een derde van de tijd is. Om deze reden zijn retrogrades van Jupiter vrij gebruikelijk in vergelijking met Mercurius, Venus en Mars. Jupiter is geclassificeerd als een superieure planeet, wat betekent dat het altijd verder van de zon is dan de aarde. En hoewel het in het midden van de retrograde dichter bij de aarde is dan ooit, dringt Jupiter nooit de hartruimte van ons systeem binnen zoals Mercurius, Venus en Mars. Jupiter retrogrades zijn dus niet zo intens en we kunnen ze zelfs van tijd tot tijd vergeten.
Omdat de afstand van Jupiter tot de aarde nooit dichterbij is dan 1 astronomische eenheid (afstand van de aarde tot de zon), zullen we het niet zo veel of zo intens ervaren - maar het probleem van overdreven subjectief of te dicht bij problemen en betekenis geregeerd door de grootste planeet is er nog steeds. Jupiter regeert over uitgestrekte zaken zoals filosofie, recht, religie, uitgeverijen, verre reizen en vreemde culturen.
Ook dwaalt Jupiter tijdens retrograde beweging het minst ver van het eclipticavlak (het pad van de zon) af dan enige andere planeet. Dit betekent dat, hoewel we ons op de een of andere manier misschien niet in de pas lopen met het normale, het zal gaan over kwesties als filosofie of religie waar mensen gewend zijn aan culturele verschillen. Deze factoren zorgen ervoor dat Jupiter retrograde zachter gaat dan andere. Jupiter heeft veel te maken met ons hogere denken, en in Freudiaanse termen zou het zeker meer worden geassocieerd met de moralistische kant van de psyche die bekend staat als de Super ego (versus de hedonistische driften van het zelf - geassocieerd met Mars). Jupiter kan zeker kwesties van culturele en sociale verwachtingen naar voren brengen die de individuele behoeften en verlangens overheersen.De astronomische zeldzaamheid van Jupiter's

2020 retrograde in Steenbok

Van alle rondzwervende reizen die Jupiter maakt tijdens zijn verschillende retrogrades, is zijn reis door Steenbok relatief eenvoudig en symmetrisch. In de meeste andere lussen kruist Jupiter de ecliptica niet, maar maakt hij eerder een bredere inval weg van de ecliptica. Maar aangezien Steenbok de locatie is van Jupiters zuidelijke knoop, zal Jupiter op 25 februari, slechts een paar maanden voor het retrograde station, het eclipticavlak op een neerwaartse manier oversteken. Dit is een zeldzame gebeurtenis voor Jupiter en dus eind februari kan een belangrijke indicator worden van waar de aanstaande retrograde over zal gaan - en zorgvuldig kijken naar opkomende thema's rond Jupiter-kwesties kan zijn vruchten afwerpen.
Net als een wandelaar die een steile berg afdaalt via haarspeldbochten, maakt Jupiter een zigzag van boven naar onder de ecliptica in dit deel van de dierenriem - en deze keer komt hij zelfs verder van de ecliptica af gedurende de hele retrograde. Dit is absoluut een zeldzamer soort Jupiter retrograde, waarbij we misschien een deel van onze normale verwachtingen met betrekking tot de expansieve betekenis van Jupiter achter ons moeten laten, niet alleen tijdelijk maar misschien zelfs voor het grootste deel van de komende zes jaar - totdat Jupiter zijn noordelijke knoop weer bereikt .
De laatste keer dat Jupiter retrograde ging in Steenbok was bijvoorbeeld in de zomer van 2008 en we zagen dat de subprime-hypotheekcrisis kritieke niveaus bereikte. Toen, net nadat Jupiter direct ging, was er een bankrun die hielp om de Grote Recessie te veroorzaken. Pas in 2013 passeerde de aandelenmarkt het vorige record van 2007.

Jupiter retrograde in Steenbok - astrologische aspecten

2 december 2019: Jupiter gaat Steenbok binnen
15 april 2020: Jupiter vierkante zon (begint te vertragen)
14 mei 2020: Jupiterstations retrograde op 27°14' Steenbok
14 juli 2020: Jupiter tegenover de zon (het dichtst bij de aarde)
12 september 2020: Jupiter-stations direct op 17°24' Steenbok
11 oktober 2020: Jupiter vierkant de zon (begint te versnellen)
19 december 2020: Jupiter verlaat Steenbok

Jupiter retrograde in Steenbok betekenis

Jupiter herhaalt drie sextielen naar Neptunus en drie conjuncties met Pluto tijdens zijn passage door Steenbok. Het is opmerkelijk dat in de mythologie deze drie broers en zussen waren, en Jupiter was niet alleen de jongste, maar was ook de enige die gespaard bleef om te worden opgeslokt door hun vader, Saturnus. Opgeslokt worden door de vader kan worden gezien als een parallel met overweldigd worden door de sociaal-culturele programmering die niet alleen door onze ouders, maar ook door de cultuur in het algemeen aan ons wordt doorgegeven. Jupiter was de overwinnaar in een cultuuroorlog, waarbij hij de tirannieke pogingen van Saturnus om de macht vast te houden overwon.
Leesmij: De zeldzame retrograde van Saturnus in 2020 roept op tot intense sociaal-politieke veranderingen Change
Ogenschijnlijk trokken de drie broers veel om te zien wie wat daarna kreeg, maar het is niettemin interessant om te zien hoe hun geboortevolgorde wordt weerspiegeld in de resultaten. De oudste, Pluto, kreeg het ergste, terwijl de baby Jupiter het beste kreeg. Evenzo heeft het oudste kind vaak meer verantwoordelijkheid en neemt het meer conventionele rollen op zich, terwijl de jongste kinderen vaak creatiever en opstandiger kunnen zijn. We kunnen misschien zelfs de psychologische spanning tussen deze rollen zien weerspiegeld in sociale systemen zoals het marxisme, waar de economisch bevoordeelde bourgeoisie een leidende rol op zich neemt, maar erin slaagt dit te doen door de minder bevoordeelde arbeidersklasse van het proletariaat uit te buiten.
Vanwege deze herhaalde aspecten van Neptunus en Pluto door Jupiter, kan het zijn dat de archetypische spanning tussen broers en zussen, sociale klassen en andere culturele aspecten wordt benadrukt - waarbij de sextielen naar Neptunus het vredesbewarende karakter van middelste kinderen aannemen en de conjuncties tot Pluto, die spanningen opwekt tussen de haves en de have nots, de conventionele oudere kinderen en opstandige baby's.

Jupiter retrograde effecten

Het meest intens voor alle hoofdtekens: Ram, Kreeft, Weegschaal en Steenbok
Kardinale tekens gaan over leiderschap en richting, dus spanningen die voortkomen uit de conjuncties met Pluto zullen waarschijnlijk rond deze problemen spelen. Het is misschien gemakkelijk om eventuele meningsverschillen voor te houden als simpelweg het gevolg van generatie- of politieke verschillen, maar dit zou het grotere geheel missen. Aangezien de ongelijkheid in rijkdom het grootst is op de hoogste niveaus, is de kans groter dat je veel gemeen hebt, zelfs met de sociale sporten boven of onder je, of zelfs met die met totaal verschillende generatie- of politieke waarden. Leren samenwerken ondanks deze relatief kleinere verschillen is waarschijnlijk het beste antwoord.
Meest uitdagend voor Vissen en Steenbok
Steenbokken zullen op dit moment waarschijnlijk persoonlijk sociaal-culturele, economische of politieke verschillen ervaren - of dit nu is dat anderen u als anders zien of dat u de verschillen met anderen scherper voelt. Vissen kan worden gedwongen om de rol van bemiddelaar tussen deze partijen te spelen door hen eraan te herinneren dat ze veel meer gemeen hebben dan nu lijkt.

Horoscopen voor Jupiter retrograde 2020

Ram

Het kan zijn dat u binnen uw carrière of met betrekking tot uw publieke reputatie te maken krijgt met intense meningsverschillen. Leren om je gevechten te kiezen is nog nooit zo belangrijk geweest. Universele spirituele perspectieven gaan een lange weg in de richting van het verspreiden van de dingen die niet echt de moeite waard zijn. Onthoud dat waar je je op focust, de realiteit wordt die je creëert, dus als je dingen loslaat die het niet waard zijn, kun je je op de lange termijn concentreren op echt belangrijke dingen.

Stier

Het is mogelijk dat u, ondanks uw inspanningen om erbuiten te blijven, verwikkeld raakt in een aantal sociaal-culturele of politieke geschillen over vreemde culturen, religie of juridische kwesties. Teruggaan naar uw kernwaarden, hen in staat stellen u te begeleiden en deze aan anderen te communiceren, is uw beste keuze om door stormachtig water te navigeren.

waarmee is een boogschutter compatibel?

Tweelingen

Het lijkt erop dat je een goede kans hebt om je charmes te gebruiken om meningsverschillen op het werk of over de publieke reputatie te verspreiden. Wees voorzichtig met betrekking tot wat niet exclusief van u is, of dat nu goederen van anderen zijn of goederen die in het publieke domein vallen. Door belangenconflicten te herkennen en er van tevoren goed over te communiceren, kunnen misverstanden achteraf worden voorkomen.

Kanker

Deze retrograde zal uw hechte relaties benadrukken, inclusief beste vrienden, romantische en zakelijke partnerschappen. Misschien wil je vooral voorzichtig zijn met het maken van vijanden, omdat dit soort relaties ongetwijfeld intenser zijn dan normaal. Een filosofische houding aannemen of vasthouden aan de morele hoogstandjes, zonder het als wapen te gebruiken, is de beste keuze om de meest intense meningsverschillen te vermijden.

Leeuw

U kunt tijdens deze retrograde enige verstoring van uw dagelijkse routines ervaren. Opkomen voor, of gewoon ondersteunen van anderen die ook getroffen zijn, is cruciaal. Door samen te komen met anderen die hetzelfde ervaren, kun je niet alleen de situatie effectiever verspreiden, maar ook relaties verdiepen die kunnen helpen om nieuwe bronnen voor je beschikbaar te maken.

Maagd

Misschien ben je eindelijk bereid een paar risico's voor jezelf te nemen, alleen om te ontdekken dat ze sociale omstandigheden aanwakkeren die zelfs je conservatieve aard had verwacht. In plaats van defensief en analytisch te worden en je op details te concentreren, raad ik je aan van de gelegenheid gebruik te maken om te leren je beter in te leven in anderen. Luister echt naar hun verhalen en laat ze weten wat je hebt meegemaakt. Voordat je het weet, moedigen ze je misschien aan om nog verder te gaan.

Weegschaal

Het lijkt erop dat er misschien wat spanning is aan het thuisfront, beste Weegschaal. Als u uw huis uitbreidt of verbouwt, kunt u tegen grotere problemen aanlopen die verder gaan dan uw eigen interesses. Ervoor zorgen dat u al het juiste papierwerk hebt ingediend en dat al uw due diligence wordt uitgevoerd, is de beste manier om verwikkelingen met externe belangen te voorkomen.

Chinese dierenriem liefde compatibiliteitstabel

Schorpioen

Er kunnen heel goed op grote schaal concurrerende belangen in uw buurt zijn, maar als u creatief bent, zult u niet alleen een manier vinden om ze te omzeilen, maar ze misschien zelfs in uw voordeel te laten werken. Als je de letters op de muur ziet voordat anderen dat zien, kun je risico's nemen die ze misschien niet kunnen maken - en er geld in steken.

Boogschutter

Laten we eerlijk zijn, je hebt de neiging om heel uitgesproken te zijn. Meestal houden mensen daarom van je, maar soms kan het onbedoelde gevolgen hebben. Dit is een van die tijden. Botsingen over waarden moeten worden geherformuleerd door te begrijpen waar mensen vandaan komen - hun geschiedenis. Daarvoor moet je zowel luisteren als je eigen geschiedenis nederig communiceren.

Steenbok

Ondanks de zorgen van veel mensen zien uw financiële vooruitzichten op de lange termijn er goed uit, maar het kan zijn dat u uw sociale bewustzijn moet aanpassen om ze zo te houden. Dingen veranderen samen met de waarden van mensen. Het is prima als je ze niet deelt, maar sta niet koppig in de weg van vooruitgang of het kan een averechts effect op je hebben.

Waterman

Wat veel mensen zien als een reeks lang noodzakelijke culturele veranderingen, gaat voor jou misschien vooral over spiritualiteit. Je bent nooit iemand geweest die deuren sluit omdat het kan. Door dit als een spirituele waarde te communiceren, blijf je aan de goede kant van de dingen zonder het gevoel te hebben dat je je moet aansluiten bij doelen of op de drums moet slaan.

vis

Sommige van je vrienden en medewerkers kunnen tijdens deze retrograde in de war zijn, en misschien zelfs elkaar naar de keel. Het kan aan jou liggen om de groep te behouden door de bemiddelaar te spelen tussen degenen die verschillende beloningen van hetzelfde systeem plukken. Je kunt de wereld misschien niet redden, maar je kunt wel een paar mensen redden van onnodig brandende bruggen.

Gary P. Caton is een transdisciplinaire astroloog die een actieve heilige relatie onderhoudt met de levende hemel als zijn tempel. Gary werd in 1993 door een prachtige droom als astroloog ingewijd en is de auteur van Hermetica Triptycha: The Mercury Elemental Year, en gastheer van de populaire Hermetic Astrology Podcast. Vind Gary online op DreamAstrologer.com.

Kunst door Collage door Burbemm

Twijfel je nog over je relatie? Krijg een nauwkeurige Tarot-lezing Lidwoord