Kwik

Planeten – Mercurius

Mercurius: de planeet van communicatie

Mercurius komt, net als de gevleugelde boodschapper van de goden, binnen met vederlichte vleugels en beveelt ons te spreken. Communicatie, intellect en bewustzijn vallen allemaal binnen het domein van Mercurius, net als logica en redeneren, onze manier van denken en hoe we onze denkprocessen creëren en uitdrukken.

Een mercurial karakter doet denken aan rusteloosheid en beweging. Rat-a-tat-tat - de dingen gaan hier snel. Mercurius gaat over een snelle humor, snel denken, mogelijkheden, meningen, redeneren en het vermogen om dingen te rationaliseren. Mercuriale energie kan goed of slecht zijn, maar het zal zeker energie geven! Deze planeet zet ons ook aan om van het ene naar het andere te gaan en antwoorden te krijgen op zowel fysiek als psychologisch niveau. Verder is de energie van Mercurius zowel handig als opmerkzaam.Mercury gaat over korte trips: een bezoek aan een buurman of een vriend aan de andere kant van de stad, het woon-werkverkeer, een weekendje weg. Broers en zussen, en transport in het algemeen, vallen ook binnen het rijk van Mercurius.Spreken, schrijven, boeken, online communicatie en leren vallen allemaal binnen het domein van Mercury. Deze planeet smeekt ons om onszelf vaak te uiten - en goed. Wanneer Mercurius retrograde gaat (het lijkt alsof hij achteruit reist), zal onze communicatie echter op de proef worden gesteld.

Mercurius staat nooit meer dan 28 graden van de zon; het duurt ongeveer 88 dagen om zijn baan om de zon te voltooien. Het is noch mannelijke noch vrouwelijke energie en neemt het geslacht aan van het teken waarin het zich bevindt. Het regeert zowel Tweelingen als Maagd, en het Derde en Zesde Huis.

Begrijp de plaatsing van de planeten in uw grafiek.Doe mee met Astrologie+