Modaliteiten: veranderlijkVeranderlijk: Tweelingen, Maagd, Boogschutter en Vissen

De veranderlijke modaliteit is gekoppeld aan de tekens Tweelingen, Maagd, Boogschutter en Vissen. De veranderlijke huizen zijn de derde, zesde, negende en twaalfde. Als een horoscoop een overwicht van planeten in deze huizen laat zien, wordt de energie ervan gewogen in de richting van veranderlijkheid.Veranderlijke tekens weten hoe ze met de stroom mee moeten gaan. Ze zijn aanpasbaar en flexibel en kunnen hun uitdrukkingsvorm aanpassen aan wat de situatie ook vereist. Op hun plek blijven is van weinig belang voor veranderlijke mensen. Deze mensen zouden zich veel liever aan de norm houden, zolang ze maar het grotere goed helpen. Gelukkig zijn veranderlijke individuen veelzijdig en vinden ze het vrij gemakkelijk om te veranderen. Beschouw ze als de kameleons van de dierenriem, omdat ze verschillende persona's kunnen aannemen.

Veranderlijke mensen zijn gezegend met een enorme vindingrijkheid. Praten over het maken van limonade van citroenen! Ze weten hoe ze die laatste druppel sap moeten persen en zorgen ervoor dat het proces beter wordt. Degenen die worden beïnvloed door een veranderlijke modaliteit in hun horoscoop, houden ook van leren, spelen eerlijk en zijn diplomatiek en geliefd bij anderen. Tot hun verdienste, ze zijn scherp, sympathiek en kunnen (via een zesde zintuig?) de essentiële elementen van een situatie zien. Soms kan hun verlangen om iedereen te plezieren hen echter in heet water brengen. Ze kunnen overkomen als slap, inconsistent en ronduit dubbelzinnig. Dit alles in naam van het streven om te behagen!

Het mooie van veranderlijkheid is dat degenen die het bezitten flexibel, veelzijdig en zeer vindingrijk zijn. Deze mensen zijn snel om anderen te helpen en zijn onbaatzuchtig in het proces. Hoewel ze zich af en toe tot het breekpunt kunnen uitrekken, weten ze hoe ze terug moeten stuiteren.

Twijfel je nog over je relatie? Krijg een nauwkeurige Tarot-lezing Lidwoord