Venus retrograde in Tweelingen - Throwback naar de Summer of LoveStellaire begeleiding

Venus zal retrograde stationeren op 13 mei 2020 op 21°50' Tweelingen en zal rechtstreeks stationeren op 25 juni op 5°20' Tweelingen.
Venus gaat minder vaak retrograde dan welke andere planeet dan ook, en toch komt ze in het midden van de retrograde dichter bij de aarde dan enige andere planeet ooit. Bovendien dwaalt Venus tijdens retrograde beweging verder van het eclipticavlak af dan enige andere planeet. Deze factoren zorgen er samen voor dat Venus retrograde erg intens is. Venus retrograde komt alleen voor in vijf delen van de hemel (die een pentagram vormen), en deze herhalen zich om de 8 jaar in hetzelfde teken - dus de laatste Venus retrograde in Tweelingen was in de lente van 2012 en daarvoor in de lente van 2004. Het is vaak erg nuttig en informatief om terug te blikken op deze tijden voor het herhalen van symbolen en patronen met betrekking tot sensualiteit en liefde, het sociale leven, kunst en mode.
Van alle rondzwervende reizen die Venus maakt tijdens zijn verschillende retrogrades, is zijn reis door Tweelingen de meest relatief eenvoudige en symmetrische. In alle andere lussen kruist Venus de ecliptica voor en na de daadwerkelijke retrograde beweging en maakt een grote vlucht weg van de ecliptica tijdens de daadwerkelijke retrograde. Maar aangezien Gemini de locatie is van de zuidknoop van Venus, is dit momenteel het enige teken waar Venus het eclipticavlak daadwerkelijk zal oversteken terwijl het in retrograde beweging is.
Als een bestuurder die een steile berg afdaalt via haarspeldbochten, maakt Venus een zigzag van boven naar onder de ecliptica in dit deel van de dierenriem, waarbij ze de ecliptica bijna in het midden oversteekt. En hoewel Venus deze keer niet dwars door het hart van de zon gaat (zoals de transit van Venus in 2012 en 2004), staat Venus tijdens deze retrograde nog steeds veel dichter bij de zon dan de meeste. Dit is echter nog steeds een zeldzaam soort Venus retrograde, met een kans om op iets veel nauwkeuriger dan normaal in te zoomen. Ook, vanwege de Z-vorm van deze specifieke lus, vinden de meeste dramatische verschuivingen in de beweging van Venus plaats tijdens de retrograde periode zelf. Dit betekent dat de pre- en post-retrograde perioden niet zo volatiel zijn als soms in andere lussen.
Lees mij: hoe de zeldzame retrograde van Jupiter de overvloed in 2020 kan beïnvloedenVenus retrograde in Tweelingen 2020 — Astrologische aspecten

3 april: Venus komt Tweelingen binnen
26 april: Venus op maximale helderheid in de avond (begint te vertragen)
13 mei: Venus-stations retrograde op 21°50' Gemini
3 juni: Venus conjunct de zon (het dichtst bij de aarde)
25 juni: Venus-stations direct op 5°20' Gemini
11 juli: Venus op maximale helderheid in de ochtend (begint te versnellen)
7 aug: Venus verlaat Tweelingen

Venus retrograde in Tweelingen betekenis

Het enige aspect dat Venus deze keer door Tweelingen herhaalt, zijn de drie vierkanten naar Neptunus op 3 mei in directe beweging, 20 mei tijdens de retrograde, en uiteindelijk directe beweging op 27 juli. Het vierkant is een aspect van spanning dat dingen benadrukt die aan de doelen met elkaar verbinden – om duidelijkheid te brengen en een keuze te forceren. Neptunus staat vierkant op de knoopas van Venus en is op zichzelf een zeer krachtige collectieve invloed die enige tijd aanhoudt.
De Summer of Love van 1967 vond bijvoorbeeld plaats toen de planeten Uranus en Pluto samenkwamen in een vierkant met de knooppunten van Venus - en toch bleef die energie de volgende zomer in het collectief met Woodstock. Nu Neptunus momenteel betrokken is bij de knooppunten van Venus, suggereert dit dat het gemakkelijk zou kunnen zijn om verstrikt te raken in de nieuwste rage - vooral die met spiritualiteit en liefde. Een voorbeeld hiervan is de recente toename in populariteit van het tweelingvlamconcept, dat volgde op een zeldzaam paar Venusovergangen in het teken van de tweeling, in 2004 en 2012. Terwijl Neptunus in Vissen deze formatie in het kwadraat vormde, namen de populariteit en het drama rondom het tweelingvlamconcept piekte. Hoewel dit idee buitengewoon romantisch is - met Venus vierkant Neptunus - is de kans zelfs groter dan normaal dat we de koude harde realiteit ontdekken dat niet al te veel mensen echt in staat zijn om het idealisme van Neptunus waar te maken. En hoewel het soms goed is om jezelf te laten meeslepen, zal een gezonde dosis onderscheidingsvermogen hier een heel eind komen.

Weegschaal dagelijkse horoscopen voor vandaag

Venus retrograde effecten

Het meest intens voor beweeglijke tekens: Tweelingen, Maagd, Boogschutter en Vissen
Je hebt de neiging om flexibeler te zijn dan de andere tekens en meer in contact te komen met wat er werkelijk aan de hand is en welke aanpassingen nodig zijn. Maar met Neptunus betrokken bij een veranderlijk vierkant, moet je misschien stevig in je schoenen staan ​​en grenzen respecteren of je aan het spelplan houden als je instinct je vertelt om op te geven. Leer te moduleren tussen ideaal en reëel. Verwacht geen wonderen, maar geef ze ook niet per se op.
Meest uitdagend voor vaste tekens: Stier, Leeuw, Schorpioen en Waterman
Jullie zijn de manifestanten van de dierenriem en je hebt grote kracht om plannen tot vervulling te brengen. Als plannen mis gaan, ben jij de laatste die het ziet en blijf je het vaak ver voorbij wanneer anderen het schip hebben verlaten. Met Venus retrograde die Neptunus drie keer kwadrateert in veranderlijke tekens, kan het zijn dat zelfs jij klaar bent om het een dag eerder te noemen dan je normaal zou doen. Maar je grootste zwakte blijkt hier een sterkte te zijn. Door eraan vast te houden voorbij wat uiteindelijk redelijk is, hebben anderen iets om op terug te komen - en ze zullen van je houden.

Horoscopen voor Venus retrograde in Tweelingen 2020

Ram

Misschien moet je hier Cassandra spelen, waar je duidelijk het probleem ziet aankomen en toch zullen anderen niet luisteren. Het conflict of de keuze die deze retrograde voor jou lijkt te benadrukken, is tussen in de strijd duiken en samen met alle anderen rommelig worden - of een time-out nemen en het stof laten opruimen voordat je terugkomt om de stukjes op te rapen. Onthoud dat niemand het leuk vindt om te horen dat ik je dat heb verteld.

Stier

Deze retrograde heeft het potentieel om je te raken waar het pijn doet, lieve Stier - in je financiën. Als je hebt gespaard voor een regenachtige dag, lijkt het erop dat er wat in de voorspelling zit. Zo niet, dan zul je een paar vrienden moeten bellen. Wees niet verbaasd als het moeilijker is om hulp te krijgen dan voor jou om het te geven. Blijf gewoon vragen en de juiste persoon zal verschijnen.

Tweelingen

Je wordt gezuiverd en verfijnd en dit houdt in dat je het subtiele magische deel van iets van de grove onzuiverheden moet scheiden en ervoor kiest om ze los te laten. Dit is de eerste Venus retrograde in je teken sinds de legendarische Venusovergang in 2012 en 2004. Terugkijkend op deze jaren kan belangrijke aanwijzingen opleveren over de processen die nu gaande zijn en de mogelijkheden voor belangrijke groei op lange termijn bij het bereiken van je carrière-idealen.

Kanker

Deze retrograde benadrukt waarschijnlijk je natuurlijke neiging om je in chaotische tijden terug te trekken in je schulp. Het conflict of de keuze die deze retrograde voor jou lijkt te benadrukken, is tussen je verstoppen of doorgaan totdat je voorbij de storm bent. Het kan zijn dat je echt geen keus hebt en dat de enige beschikbare keuze ingaat tegen je natuurlijke neigingen. Het is nog steeds de juiste keuze.

hoe terra-kaarten te lezen

Leeuw

Het lijkt erop dat de grootste uitdaging die deze retrograde met zich meebrengt van financiële aard zou kunnen zijn, althans oppervlakkig. Maar op een dieper niveau lijkt het te gaan om loyaliteit aan je vrienden. Soms loont dat, en soms kost het je. Maar je zou niet zijn wie je bent als je niet bereid was te betalen, en je zou de beloningen later ook niet krijgen.

Maagd

Hoe praktisch je ook bent, lieve Maagd, soms moet je gewoon met je hart gaan. Het conflict of de keuze die deze retrograde voor jou lijkt te benadrukken, is tussen je carrière en reputatie versus een partner of significante ander. Laat een van beide niet zomaar in de steek, maar probeer in plaats daarvan heel eerlijk tegen jezelf te zijn over hoe je je voelt. Kijk dan of dat verandert wat echt praktisch lijkt.

Weegschaal

Het conflict of de keuze die deze retrograde voor jou lijkt te benadrukken, is tussen het leren maken van een kunstvorm van het uitvoeren van dagelijkse taken en het verbreden van je horizon. Ik vermoed dat de aantrekkingskracht van groenere weiden sterker zal aanvoelen, maar afhankelijk van ons gezichtspunt is er ook een hele andere wereld voor jou beschikbaar in de microkosmos.

Schorpioen

Neptunus verzacht je verdediging om creatievere risico's in je leven toe te staan, maar het potentieel voor interpersoonlijk drama dat Venus retrograde met zich meebrengt, dreigt dat proces te laten ontsporen. Ik stel voor dat je elke schijnbare mislukking beschouwt als gewoon vroege experimenten en erop vertrouwt dat het creatieve proces verrassingen voor je in petto heeft die het allemaal de moeite waard zullen maken.

Boogschutter

Het conflict of de keuze die deze retrograde voor jou lijkt te benadrukken, is tussen het leven horizontaal of verticaal. Als je iets of iemand ziet die je voortgang naar je verre doelen blokkeert, is het misschien ook een uitnodiging om meer diepgang te cultiveren. De I Tjing adviseert dat een wijs persoon de obstakels binnenin zoekt en verwijdert, om die daarbuiten te verplaatsen.

Steenbok

Je zult waarschijnlijk wat verstoringen in je dagelijkse routines ervaren tijdens deze retrograde, beste Steenbok. Als gewoontedier kan dit vervelend zijn en de verleiding zal groot zijn om de gemakkelijkste en snelste manier om het probleem te omzeilen - en dus terug in uw sleur te komen. Neem de tijd en beschouw het als een uitnodiging om in plaats daarvan uw lokale gemeenschap te verkennen.

Waterman

Er staan ​​je misschien een aantal verbazingwekkende romantische avonturen te wachten, beste Waterman. Maar ik weet niet zeker of een van hen uithoudingsvermogen zal hebben, tenzij ze geworteld zijn in gemeenschappelijke waarden. Als er geen overeenstemming over is, is het belangrijk om te begrijpen dat dit waarschijnlijk gewoon een leuke tijd is en jezelf het verdriet bespaart om meer te verwachten. Op deze manier zou je aangenaam verrast kunnen worden in plaats van je in de steek gelaten te voelen.

vis

Neptunus in je teken voelt waarschijnlijk als toestemming om nog mysterieuzer dan ooit te zijn, zelfs voor jezelf. Het conflict of de keuze die deze retrograde voor jou lijkt te benadrukken, is tussen het cultiveren van je persoonlijke mysteries en het wortelen in familiale banden. Misschien moet je een balans vinden tussen wat je onthult en wat je verbergt.

Gary P. Caton is een transdisciplinaire astroloog die een actieve heilige relatie onderhoudt met de levende hemel als zijn tempel. Gary werd in 1993 door een prachtige droom als astroloog ingewijd en is de auteur van Hermetica Triptycha: The Mercury Elemental Year, en gastheer van de populaire Hermetic Astrology Podcast. Vind Gary online op DreamAstrologer.com.

Kunst door Collage door Burbemm

Laat de kaarten je toekomst onthullen. Krijg direct antwoord met een Tarot Reading. Lidwoord