Je noordelijke knoop, bestemming en aspecten: innerlijke planetenwelke tekens zijn het meest compatibel?
Spirituele begeleiding

In astrologie, de maanknopen, gewoonlijk aangeduid als de noordelijke knoop en de zuidelijke knoop , vertegenwoordigen wiskundige punten in ageboortekaartdie verbonden zijn met ons karmische lot in dit leven. De noordelijke knoop vertegenwoordigt waar we naartoe gaan en de vaardigheden waaraan we moeten werken om deze in dit leven onder de knie te krijgen, terwijl de zuidelijke knoop ons onze sterke punten en kenmerken benadrukt die we al bezitten.Begrijpen in welke tekens uw knooppunten zich bevinden en welke huizen ze in uw geboortehoroscoop bezetten onmetelijk inzicht in je persoonlijke reis in dit leven . Maar er zijn andere elementen in het spel: de aspecten die ze vormen met andere planeten in je geboortehoroscoop. Dit is het eerste artikel in een tweedelige serie die aspecten van noordknooppunten onderzoekt. We zullen kijken wat het betekent als een van je persoonlijke planeten een aspect vormt met je noordelijke knoop in een conjunctie, oppositie, vierkant, driehoek of sextiel.

Conjuncties staan ​​eigenlijk bekend als een hard aspect, maar alleen omdat hun aantrekkingskracht zo sterk is. Wanneer twee planeten een conjunctie vormen, kan de energie positieve of negatieve effecten versterken, afhankelijk van de betrokken planeten. Harde aspecten zijn zowel de oppositie als het vierkant, die beide de spanning kunnen vergroten. Meestal zal de oppositie de energie versterken. Zachte aspecten omvatten zowel de driehoek als het sextiel. Onder de driehoek zal de invloed iets sterker zijn dan het sextiel.

We beginnen met de binnenplaneten, of persoonlijke planeten: de zon, maan, Mercurius, Venus en Mars. Laten we eens nader bekijken welke aspecten je karmische reis tijdens dit leven zullen helpen of belemmeren.

Wat is je uiteindelijke bestemming in dit leven?

Zon

Conjunctie

De zon is ons meest uiterlijke zelf - het is levendig en vreugdevol. Wanneer de zon conjunct onze noordknoop staat, kan een persoon wat meer geluk ervaren, kunnen dingen gemakkelijker op hun plaats vallen, of sta je misschien in de schijnwerpers, omdat de zon graag in het middelpunt van de belangstelling staat (en ons zonnestelsel). Het vertegenwoordigt ook mannelijkheid en vaderlijke figuren - dit kan wijzen op een sterke relatie met een vaderfiguur in je leven.

tweeling man kenmerken verliefd
Zachte aspecten

De driehoek en sextiel lijken erg op de conjunctie, maar op een lichter niveau. Prestaties zullen gemakkelijker worden en uw persoonlijkheid en zelfgevoel worden over het algemeen door anderen geaccepteerd. Je bent geliefd en ervaart misschien financiële overvloed. Dit duidt ook op een harmonieuze relatie met vaderfiguren in je leven

Harde aspecten

De oppositie en het vierkant vereisen een soort van opoffering. Het is nodig om je ego opzij te zetten voor een groter doel. Je bent misschien ongelooflijk gedreven en doelgericht, maar je moet leren om tegen je ego te vechten en het in toom te houden om succesvolle stappen op je levenspad te maken.

Maan

Conjunctie

De maan vertegenwoordigt ons onderbewustzijn en onze emoties, en met deze plaatsing kunnen paranormale gaven aanwezig zijn. Je zou het gevoel kunnen hebben dat je een bijzonder gevoelig persoon bent, die de energie van anderen oppikt. Je gevoeligheden en emoties kunnen je op je pad helpen door anderen te helpen hun gevoelens te helen en te herkennen. De maan is ook een symbool voor moederfiguren in ons leven, en dit kan erop wijzen dat je ongelooflijk beïnvloed of hecht was met je moeder

Zachte aspecten

Het sextiel en de driehoek kunnen wijzen op een gevoelig persoon, die wordt geregeerd door hun emoties. Je kunt anderen koesteren, of je opvoeding kan ongelooflijk koesterend zijn geweest. Je kunt een magnetische persoonlijkheid hebben en wordt vaak goed ontvangen in het openbaar. Je bent waarschijnlijk een creatief persoon die kunst als een soort uitlaatklep gebruikt en dat zal een rol spelen in je carrière en levenspad.

Harde aspecten

Het vierkant en de oppositie kunnen ons laten zien dat onze relatie met belangrijke vrouwen in ons leven of vrouwen in het algemeen - zij het mogelijk uitdagende relaties - ons zal helpen groeien. Misschien heb je als kind niet genoeg verzorging ervaren en moest je op de een of andere manier voor jezelf zorgen. Wanneer je leert gebruik te maken van je verzorgende vaardigheden, kun je het meest groeien. Wees niet bang om kwetsbaar te zijn.

is compatibel met Tweelingen en Weegschaal

Kwik

Conjunctie

Deze combinatie betekent dat je geboren bent met een serieus brein! Intelligent en ruimdenkend, de reis van je ziel vereist mentale stimulatie en communicatieve vaardigheden. Je denkproces maakt deel uit van de evolutie van je reis en zal ongetwijfeld leiden tot heldere ideeën. Je hebt het vermogen om nieuwe ideeën en innovatieve benaderingen om dingen te doen te beïnvloeden en te introduceren. Er kan een neiging zijn om toe te geven aan roddels, dus gebruik je krachten voor het goede.

Zachte aspecten

De driehoek en het sextiel onthullen een sterk en ijverig mentaal vermogen. Je bent waarschijnlijk behoorlijk spraakzaam en een uitstekende communicator, wat je op de lange termijn goed van pas zal komen. Je bent flexibel en veelzijdig, maar het is belangrijk om beslissingen te nemen op basis van wat op de lange termijn het beste werkt, niet op basis van het nu en wat trendy is. Je broers en zussen hebben misschien mede gevormd hoe je communiceert of de persoon die je nu bent.

Harde aspecten

De oppositie en het vierkant geven een pijn aan die kan worden gekoppeld aan een van je broers en zussen of de manier waarop je hebt leren communiceren. Je groei zal plaatsvinden zodra je de uitdagingen begrijpt die je broer of zus heeft gebracht en zijn pijn als kracht gebruikt. Er is ook een strijd om intuïtie en intellect in evenwicht te brengen. Elk type communicatiewerk zal je helpen op je pad om de ultieme reis van je ziel te vinden. Door te schrijven, zingen of een dagboek bij te houden, kun je je hogere zelf ontsluiten.

Leer meer over je geliefden uit vorige levens...

Venus

Conjunctie

Bij Venus draait alles om liefde, comfort, luxe, schoonheid en eigenwaarde. Wanneer onze noordelijke knoop een conjunctie vormt, komen deze aspecten van ons leven natuurlijk en gemakkelijk. We kunnen met dit aspect geruststellende wezens zijn, en we zijn zeker populair. Je bent waarschijnlijk een relatietype en trekt ze regelmatig aan. Er is interesse en talent voor de kunsten.

Zachte aspecten

Het opbouwen van sterke relaties in je leven is een prioriteit met de driehoek en sextiel. Je zult je het meest compleet voelen als je in een partnerschap bent, en je partner kan helpen bij het helpen van het werk en de reis van je ziel. Je bent waarschijnlijk omringd door overvloed in vele vormen, en beschouwt jezelf waarschijnlijk op veel manieren als een geluksvogel.

Maagden dagelijkse horoscoop voor vandaag
Harde aspecten

De oppositie en het vierkant kunnen erop wijzen dat je pijnlijke relaties je ertoe zullen aanzetten om tijdens dit leven het meest te groeien. Het is door de mislukkingen dat je toegang krijgt tot een nieuw zelfgevoel en een nieuw doel. Van wie je houdt en wat je verlangt in termen van geldelijke rijkdom kan in strijd zijn met je waardesysteem. Je bent van nature erg artistiek en door hier gebruik van te maken zal je verder groeien

maart

Conjunctie

Mars regeert onze dierlijke instincten en kan vaak aanwijzingen geven over onze vitaliteit en fysieke zelf. Met de combinatie ben je waarschijnlijk een sterk, gezond persoon met een ongelooflijke uithoudingsvermogen. Je bent ambitieus en gepassioneerd over het leven dat je leidt en bent waarschijnlijk ongeduldig. Je invloed is sterk en dat kan een rol spelen bij wat je kiest om te doen met je leven en hoe je je tijd doorbrengt. Je bent met de hand gemaakt (of in dit geval door de planeet gemaakt) om ondernemer te zijn.

Zachte aspecten

Je hebt grote voorwaartse beweging met de driehoek en sextiel als het gaat om projecten en het nemen van beslissingen. Er is veel voor nodig om je door elkaar te schudden, als je eenmaal hebt gerealiseerd wat je wilt doen en je passie diep in je ziel voelt, zorg je ervoor dat je je einddoel bereikt. Je bent energiek, spontaan en leuk om mee om te gaan. Je leven vereist avontuur en vrijheid om je vervuld te voelen.

Harde aspecten

Met de oppositie of vierkant ben je misschien overdreven competitief. Toen je opgroeide, had je misschien het gevoel dat je in directe concurrentie stond met je leeftijdsgenoten of broers en zussen. Deze onenigheid zal ervoor zorgen dat je groeit als je dat uithoudingsvermogen kunt kanaliseren en voor je beste belangen kunt rijden. Er kan een gebrek aan compromis zijn met deze plaatsing, waaraan moet worden gewerkt om toegang te krijgen tot het uiteindelijke doel van uw reis.

Twijfel je nog over je relatie? Krijg een nauwkeurige Tarot-lezing Lidwoord